Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Оголошення, ШУКАЄМО тих хто бажає створити прийомну сім`ю, ДБСТ

Дата: 21.02.2024 10:25
Кількість переглядів: 107

ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ  СІМ`Ю, ДБСТ (ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ) І ВЗЯТИ НА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Фото без опису

 

Багато дітей мріють про маму і тата. Можливо саме ваша сім’я може стати для дитини осередком любові та тепла, якого вона так потребує.

Ми віримо, що у нашій Вільхівській  сільській раді є чуйні та щирі люди яким доля дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування не байдужа.

Прийомна сім’я є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Держава визначила важливе завдання забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні батьки - подружжя або окрема особа, яка не перебуває
у шлюбі, які взяли на виховання та спільне проживання дітей-сиріт
і  дітей,  позбавлених  батьківського  піклування.

   Ті, хто взяли дітей у прийомну сім’ю, є прийомними батьками, а влаштовані у сім’ю діти — прийомними дітьми.

   Усиновлена дитина приймається в сім’ю на правах біологічної дитини з усіма правовими наслідками, в прийомну сім’ю — до досягнення ними повноліття (18 років), а у разі продовження навчання — до 23 років або до закінчення ними відповідного навчального закладу. Тобто, сімейних правовідносин між прийомними батьками і прийомними дітьми не виникає. За прийомними дітьми зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Це передбачає збереження за дитиною раніше призначених аліментів, пенсій та інших державних виплат. Суми коштів, що належать прийомним дітям, переходять у розпорядження прийомних батьків і витрачаються ними на утримання прийомних дітей (відповідно до механізму єдиного фінансового забезпечення «Гроші ходять за дитиною».

ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ- це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі. У подальшому вони мають статус батьків- вихователів, які беруть на виховання та спільне проживання від 5-10 дітей- сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (вихованців). Діти перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у закладі загальної середньої освіти, за денною формою навчання у закладі професійної (професійно- технічної), фахової передвищої та вищої освіти- до 23 років або до закінчення відповідних закладів освіти.

 

 

ЗВАЖТЕСЬ НА ЦЕЙ КРОК.

І ВАШ ВЧИНОК ЗРОБИТЬ ЦЕЙ СВІТ ДОБРІШИМ!

 

Якщо Ви бажаєте стати прийомними батьками/батьками-вихователями за більш детальною інформацією звертайтесь до Центру надання соціальних послуг Вільхівської сільської  ради за адресою: м. Харків, вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14 за телефоном (095)138 76 27


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь