Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

До уваги мешканців громади!

Дата: 26.01.2024 16:52
Кількість переглядів: 149

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що встановлено випадок захворювання свиней на африканську чуму свиней в особистому господарстві громадянки, що мешкає в селі Момотове Вільхівської сільської ради Харківського району Харківської області (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області від 25.01.2024  №000163 п.м./24).

26.01.2024 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській районній державній адміністрації стосовно встановлення карантинних обмежень щодо АЧС та затвердження Плану організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів щодо ліквідації вогнища АЧС у с. Момотове Вільхівської сільської ради та недопущення розповсюдження інфекції на території Харківського району:

  • зоною захисту  радіусом 3 км, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем – село Момотове, село Кутузівка, село Байрак, Вільхівської сільської ради Харківського району Харківської області, село Олександрівка, село Бутенкове Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області.
  • зоною спостереження (нагляду) території населених пунктів Харківського району: село Верхня Роганка, селище Прелесне, селище Слобідське, селище Елітне, селище Зернове, село Бобрівка Вільхівської сільської ради Харківського району Харківської області та село Циркуни, село Михайлівка, Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області проводяться заходи відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 №111 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 за № 432/30300.

Доводимо до Вашого відома, що на території сел. Момотове зафіксовано спалах африканської чуми свиней.
У разі загибелі свиней в особистому господарстві необхідно терміново повідомляти Управління Держпродспоживслужби в Харківському районі.(тел. 050-400-29-52)
Для запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території громади на протязі 40 днів не можна:

  • вивозити свиней з господарств та особистого підсобного господарства;
  • продавати м'ясо свинини на стихійних ринках;
  • забороняється купувати живих свиней;
  • купувати корми в зонах неблагополучних з АЧС;
  • згодовувати свиням лише термічнооброблений корм;
  • мінімізувати поїздки на неблагополучні з АЧС території.

Надзвичайна протиепізоодична комісія
при Вільхівській сільській раді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь