Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

ІНФОРМАЦІЙНІ КАРТИ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 23.01.2024 16:08
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах»

Соціальна послуга соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах (далі - соціальна послуга), - комплекс заходів, що передбачає оцінку потреб, визначення шляхів вирішення основних проблем, регулярні зустрічі чи відвідування отримувача послуги з метою моніторингу виконання поставлених завдань, сприяння у отриманні інших послуг, допомогу в усвідомленні значення дій та/або розвиток вміння керувати ними, навчання та розвиток навичок, спрямованих на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах.

Зміст соціальної послуги: 

  • відвідування отримувача соціальної послуги за місцем його проживання (перебування);
  • оцінку потреб сім’ї (особи), яка перебуває у СЖО;
  • складання індивідуального плану соціального супроводу;
  • аналіз коригування плану соціального супроводу;
  • інформування щодо питань, пов’язаних з наданням інших послуг і соціальної допомоги. Надання інформаційно-освітніх матеріалів, інструкцій, буклетів, листівок;
  • бесіди з отримувачем соціальної послуги, членами його сім’ї, особами з найближчого оточення (очно, телефоном);
  • психологічну підтримку згідно з професійною компетенцією (організація психотерапевтичних груп, психологічна корекція);
  • організацію та проведення сімейних групових нарад, мережевих зустрічей; залучення отримувача послуги до участі у тренінгах, дискусіях, засіданнях за круглим столом, семінарах, лекціях та інших заходах;
  • допомогу отримувачу соціальної послуги в оформленні документів;
  • перенаправлення отримувача соціальної послуги до інших надавачів соціальних послуг, у тому числі для отримання спеціалізованих послуг.

Місце надання соціальної послуги:

  • за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг;
  • в приміщенні надавача соціальної послуги.

Строк надання соціальної послуги: не більше ніж шість місяців з дня прийняття рішення про надання такої послуги. У разі складного випадку тривалість надання послуги може бути продовжено до одного року.

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг

Умови надання соціальної послуги:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг.

Категорії отримувачів соціальної послуги:  сім’ї (особи), які перебувають у складних життєвих обставинах, і не можуть самостійно їх подолати або мінімізувати негативний вплив цих обставин.

Документи, необхідні для отримання послуги: особисте звернення отримувача послуги, або повідомлення про можливі складні життєві обставини від будь-якого суб’єкта соціальної роботи.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року  № 2671-VIII, Державний стандарт соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах (наказ Міністерства соціальної політики України 31.03.2016  № 318, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради. 

Підстави для припинення надання соціальної послуги:

  • досягнення позитивного результату соціального супроводу, подолання/мінімізація сім’єю (особою) наслідків СЖО, усунення причин та умов, що спричинили такі обставини;
  • закінчення строку дії договору про надання послуги соціального супроводу або порушення умов такого договору;
  • зміна отримувачем соціальної послуги місця проживання чи перебування;
  • письмова відмова отримувача послуги або його законного представника від її надання, якщо така відмова або її наслідки не спричиняють порушення прав і свобод інших осіб, особливо дітей;
  • систематична неучасть отримувача послуги без поважних причин у заходах, передбачених індивідуальним планом соціального супроводу, за винятком ситуації, коли припинення надання послуги спричиняє порушення прав і свобод інших осіб, особливо дітей.



ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги –  «Соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці»

Соціальна послуга соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці - комплекс заходів, що здійснюються на регулярній основі протягом визначеного строку та мають на меті підтримку отримувача соціальних послуг в процесі подолання життєвих труднощів, відновлення та підвищення соціального статусу, що передбачає надання соціальної послуги безпосередньо методами індивідуальної роботи та виконання ролі посередника (організація консультацій інших фахівців, супровід та представлення інтересів отримувача послуг, допомога в оформленні документів тощо).

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці.

Зміст соціальної послуги: 

  • регулярні зустрічі з отримувачем соціальної послуги;
  • відвідування отримувача соціальної послуги на робочому місці;
  • сприяння в адаптації отримувача соціальної послуги до виконання запропонованої роботи, пристосування робочого місця до особливих потреб отримувача соціальної послуги;
  • сприяння в отриманні інших послуг, організацію взаємодії з іншими суб’єктами соціального супроводу;
  • навчання отримувача соціальної послуги та розвиток трудових і соціальних навичок;
  • психологічне консультування та підтримку.

Місце надання соціальної послуги: Соціальна послуга надається у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу, в інших приміщеннях суб’єктів, що надають соціальну послугу, в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення, безпосередньо на робочому місці, в приміщенні роботодавця, де працює отримувач соціальної послуги.

Строк надання соціальної послуги: Строки надання соціальної послуги визначаються індивідуально для кожного отримувача соціальної послуги залежно від його потреб, узгоджуються з отримувачем соціальної послуги та/або його законним представником після визначення індивідуальних потреб відповідно до індивідуального плану її надання та зазначаються в договорі про надання соціальної послуги. Строк надання соціальної послуги складає не більше шести місяців з дня працевлаштування.

Час надання соціальної послуги:  протягом робочого часу надавача соціальних послуг

Умови надання соціальної послуги:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг.

Категорії отримувачів соціальної послуги: організація надання соціальної послуги соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці громадянам, які не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці, перебувають у складних життєвих обставинах, бажають працевлаштуватися та потребують соціального супроводу.

Документи, необхідні для отримання послуги: Підставою для отримання соціальної послуги є письмове звернення (заява) потенційного отримувача соціальної послуги або його законного представника до органу виконавчої влади з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування особи, яке спрямовується протягом 3 робочих днів з дати надходження суб’єкту, що надає соціальну послугу, або безпосередньо до суб’єкта, що надає соціальну послугу.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року  № 2671-VIII, Державний стандарт соціальної послуги соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці (наказ Міністерства соціальної політики України 21.09.2016  № 1044, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради. 

Підстави для припинення надання соціальної послуги:

  • письмова відмова отримувача соціальної послуги та/або його законного представника від отримання соціальної послуги;
  • зміна місця проживання/перебування отримувача соціальної послуги;
  • досягнення поставленої мети;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги та/або порушення умов надання соціальної послуги отримувачем соціальної послуги;
  • звільнення отримувача соціальної послуги з роботи за власним бажанням;
  • якщо особа вже самостійно працює більше шести місяців;
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування»

Соціальна послуга соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування - комплекс заходів, що передбачає допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових, житлових та інших прав дитини, сприяння навчанню та розвитку дитини, допомогу у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення, підготовку дитини до виходу із сім’ї, в тому числі до самостійного життя.    

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування
Зміст соціальної послуги: 

  • відвідування отримувача соціальної послуги соціального супроводу за місцем його проживання (перебування), у тому числі без попередження заздалегідь;
  • збір додаткової інформації стосовно отримувача соціальної послуги соціального супроводу;
  • проведення оцінки потреб отримувача соціальної послуги соціального супроводу;
  • складання, коригування та внесення змін до плану соціального супроводу;
  • консультування прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників щодо їх ролі у подоланні дитиною відчуття втрати;
  • організацію та проведення індивідуальної, групової роботи з членами сім’ї та дитиною з метою адаптації дитини до умов проживання в сім’ї, а якщо дитині встановлено інвалідність - надання допомоги в отриманні та організації виконання індивідуальної програми реабілітації, виявленні потреб у розумних пристосуваннях та їх забезпеченні (засобах комунікації, додаткових фахових послугах, адаптації приміщення, виборі формату викладу інформації, визначенні та дотриманні індивідуального режиму тощо);
  • психологічну підтримку прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників щодо розвитку та виховання дітей шляхом залучення їх до участі у тренінгах, лекціях, групах підтримки, інших заходах;
  • надання допомоги з питань захисту майнових, житлових та інших прав дитини;
  • перенаправлення отримувачів соціальної послуги соціального супроводу до інших надавачів соціальних послуг, в тому числі для отримання спеціалізованих послуг з метою всебічного розвитку дитини;
  • консультування отримувачів соціальної послуги соціального супроводу з питань допомоги дитині в підтриманні неперервності родинних стосунків та суспільно корисних зв’язків;
  • психологічну підтримку отримувачів соціальної послуги соціального супроводу у створенні та забезпеченні права дитини на усиновлення;
  • розвиток вмінь та навичок щодо підготовки дитини до самостійного життя;
  • інформування щодо органів, організацій та закладів, які можуть надати підтримку дитині після вибуття із сімейних форм виховання.

Місце надання соціальної послуги: Соціальна послуга надається за місцем проживання (перебування) отримувача соціальної послуги або розташування суб’єкта, що надає соціальну послугу.

Строк надання соціальної послуги: згідно графіку відвідувань.
Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.
Умови надання соціальної послуги: за рахунок бюджетних коштів.

Документи, необхідні для отримання послуги: 

  • заява про надання соціальних послуг, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики; 
  • копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу, яка потребує надання соціальних послуг; 
  • копія документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб– платників податків,
  • акт оцінювання потреб особи / сім’ї у соціальних послугах (за наявності), складений фахівцем із соціальної роботи;
  • копія рішення органу опіки та піклування про встановлення опіки над дітьми сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування;
  • про утворення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя (за наявності).

Категорії отримувачів соціальної послуги: сім'ї, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Підставою для отримання соціальної послуги: Підставою для отримання соціальної послуги соціального супроводу є рішення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради про утворення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу та передання до них дітей, а також рішення вищезазначених органів про встановлення опіки, піклування або рішення суду.

Правові підстави для надання соціальних послуг:  Державний стандарт соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування (наказ Мінсоцполітики від 11.08.2017      № 1307, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.09.2017 № 1089/30957), Положення про   КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підстави для припинення надання соціальної послуги:

  • припинення функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу з підстав, визначених постановами Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року  № 564  «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 26 квітня 2002 року  № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю»;
  • досягнення позитивного результату соціального супроводу в сім’ях опікунів, піклувальників.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Консультування»

Соціальна послуга консультування - комплекс заходів, що здійснюються протягом строку, необхідного для виходу зі складної життєвої ситуації та адаптації особи, сім’ї до нових умов соціального середовища, спрямованих на усунення/пристосування обмежень життєдіяльності, підтримку соціальної незалежності, збереження та продовження соціальної активності особи, сім’ї.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Консультування

Зміст соціальної послуги: 

  • допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання;
  • залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації та допомогу в його реалізації;
  • надання інформації з питань соціального захисту населення;
  • представлення інтересів;
  • надання психологічної допомоги;
  • корегування психологічного стану та поведінки в повсякденному житті;
  • сприяння навчанню, формуванню та розвитку соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції;
  • участь в організації та діяльності груп самодопомоги;
  • допомогу в зміцненні/відновленні родинних і суспільно корисних зв’язків;
  • сприяння в отриманні правової допомоги;
  • сприяння в отриманні інших соціальних послуг відповідно до виявлених потреб;
  • сприяння у працевлаштуванні (у тому числі у проведенні експертизи потенційних професійних здібностей, професійної орієнтації).

Підставами для отримання соціальної послуги є:

  • при коротко-, середньо- та тривалому консультуванні - звернення (заява) потенційного отримувача соціальної послуги або його законного представника до суб’єкта, що надає соціальну послугу, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій або органу місцевого самоврядування (далі - структурний підрозділ з питань соціального захисту населення);
  • при разовому кризовому консультуванні - безпосереднє звернення отримувача соціальної послуги або його законного представника до надавача соціальної послуги, у тому числі за допомогою засобів зв’язку (телефону, електронної пошти, скайпу тощо);
  • при вуличному консультуванні - виявлення під час соціального патрулювання закритих щодо контактування соціальних груп чи осіб, з’ясування ситуації та проблемних питань за їхнім запитом.

Місце надання соціальної послуги:

  • при стаціонарному консультуванні - у приміщенні суб’єкта, що надає соціальні послуги, у робочий час;
  • при дистанційному консультуванні - за допомогою технічних засобів (телефон, он-лайн зв’язок), розміщених у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу (разово за зверненнями отримувачів);
  • при вуличному консультуванні - у нестаціонарних умовах (поза приміщенням, у якому працює надавач соціальної послуги): у місцях, звичних для закритих щодо контактування соціальних груп, де вони мешкають, гуртуються, проводять разом час.

Строк надання соціальної послуги: соціальна послуга може надаватись разово, короткостроково, періодично, довгостроково.

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.

Умови надання соціальної послуги: надається безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати.

Категорії отримувачів соціальної послуги: особа/сім’я, група осіб, яка через складні життєві обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я, соціальним становищем, бездомністю, тощо, потребує соціальної послуги консультування.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року, Державний стандарт соціальної послуги консультування, затверджений наказом Міністерства соціальної політики України  від 02.07.2015   року № 678 «Про затвердження Державного стандарту соціальної послуги консультування», Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставою для припинення надання соціальної послуги є:

  • відмова отримувача соціальної послуги та/або його законного представника від отримання соціальної послуги;
  • зміна місця проживання отримувача соціальної послуги;
  • досягнення наданою соціальною послугою поставленої мети;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги;
  • невиконання умов договору щодо співпраці у виході зі складної життєвої ситуації та/або порушення умов такого договору, що поставило під загрозу життя чи здоров’я інших отримувачів чи надавачів соціальної послуги (насилля, агресивна поведінка, зберігання зброї чи наркотичних речовин, заборонених законодавством, гострий психічний розлад тощо);
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги, зокрема інфекційні захворювання в гострій стадії, часті судомні напади тощо;
  • грубе, принизливе ставлення отримувача соціальної послуги до надавача соціальної послуги або інших отримувачів послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Кризового та екстреного втручання»

Соціальна послуга кризового та екстреного втручання - психологічна допомога (консультування, підтримка, діагностика, корекція, психотерапія, реабілітація), надання інформації з питань соціального захисту населення, допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, представництво інтересів, корекція сімейних стосунків, допомога особам, які постраждали від насильства в сім’ї, допомога в отриманні безоплатної правової допомоги, організація надання невідкладної медичної допомоги, організація надання притулку.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Кризового та екстреного втручання

Зміст соціальної послуги: 
Залежно від особливостей кризової ситуації виділяють такі види кризового та екстреного втручання:

  • телефонне консультування («гаряча лінія» – за наявності);
  • екстрена допомога;
  • короткочасна кризова допомога;
  • кризове консультування.

Соціальна послуга полягає у забезпеченні якісної, оперативної, короткотривалої допомоги, захисту і підтримки особам, які переживають кризову ситуацію, у тому числі насильство в сім’ї, не можуть самостійно сформувати ефективні способи реагування та адаптації до кризової ситуації, а також в організації і застосуванні заходів щодо її усунення, мінімізації або подолання.

Місце надання соціальної послуги:
Залежно від особливостей кризової ситуації соціальна послуга може надаватись:

  • за місцем проживання отримувача;
  • за місцем перебування отримувача соціальної послуги (заклад охорони здоров’я, заклад освіти, тимчасовий притулок, тимчасові мобільні пункти допомоги, місця перебування родичів та близьких постраждалих, тимчасове безпечне місце тощо);
  • в організації, яка здійснює кризове втручання.

Строк надання соціальної послуги: 

Соціальна послуга надається негайно з моменту отримання інформації про кризову ситуацію до моменту усунення ризику, спричиненого кризовою ситуацією, або подолання обставин, які її спричинили. Строк надання не більше 72 годин з початку надання соціальної послуги, після чого для подолання складних життєвих обставин особа чи сім’я отримує інші необхідні соціальні послуги.
Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.
Умови надання соціальної послуги: за рахунок бюджетних коштів.

Категорії отримувачів соціальної послуги:

  • Особи, постраждалі від домашнього насильства,
  • особи, постраждалі від торгівлі людьми, 
  • особи, яким завдана шкода пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією мають право на отримання соціальної послуги з екстреного (кризового) втручання.

Підставою для отримання соціальної послуги є:

  • заява/звернення потенційного отримувача соціальної послуги;
  • заява/звернення особи (осіб), якій (яким) стало відомо про кризову ситуацію, повідомлення про особу, яка постраждала від насильства в сім’ї;
  • заява/звернення служб (медичних, правоохоронних, соціальних), державних та громадських організацій про кризову ситуацію, зокрема, що виникла внаслідок вчинення насильства в сім’ї.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII; Постанова Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 «Про організацію надання соціальних послуг»; Державний стандарт соціальної послуги кризового та екстреного втручання (наказ Мінсоцполітики від 01.07.2016  року  № 716, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20.07.2016 року за № 990/29120), Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставою для припинення надання соціальної послуги є такі фактори:

  • відсутність ознак кризи, ризику для життя і здоров’я отримувача соціальної послуги;
  • відмова отримувача соціальної послуги від користування соціальною послугою;
  • послугу надано в повному обсязі, мету послуги досягнуто;
  • отримувач перенаправлений до іншої організації у зв’язку із закінченням максимального терміну надання послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Представництва інтересів»

Соціальна послуга представництва інтересів - надання допомоги особам, сім’ям, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах, шляхом здійснення заходів, спрямованих на подолання/пом’якшення складних життєвих обставин, згідно з визначеними потребами.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45


Назва соціальної послуги: Представництва інтересів.

Зміст соціальної послуги: 
1) для бездомних осіб, осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк:

  • допомогу в оформленні або відновленні документів;
  • сприяння в реєстрації місця проживання або перебування;
  • допомогу у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, -встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;

2) для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та влаштовані до закладів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів, піклувальників:

  • ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг;
  • допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, -встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;

3) для сімей, осіб з числа національних меншин:

  • ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг;
  • допомога в оформленні або відновленні документів;
  • сприяння в реєстрації місця проживання або перебування;
  • допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;

4) для осіб, які постраждали від торгівлі людьми:

  • ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг (за потреби);
  • допомога в оформленні або відновленні документів;
  • допомога у наданні послуг перекладача (для іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проживають та/або перебувають на території України);
  • сприяння в реєстрації місця проживання або перебування;
  • допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;

5) для осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб з дітьми та осіб, які постраждали від насильства у сім’ї:

  • ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг;
  • допомога в оформленні або відновленні документів;
  • допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;

6) для громадян похилого віку:

  • ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування,
  • встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо;
  • допомога в оформленні або відновленні документів;
  • допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків;
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо.

Підставами для отримання соціальної послуги є: Підставою для отримання соціальної послуги є письмове/усне звернення (заява) отримувача соціальної послуги та/або його законного представника до суб’єкта, що надає соціальну послугу, повідомлення про особу (дитину), яка постраждала від насильства в сім’ї, влаштування дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, до закладу соціального захисту дітей.

Місце надання соціальної послуги:

  • у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу;
  • безпосередньо за місцем фактичного проживання/перебування отримувача соціальної послуги, у тому числі під час здійснення виїзних прийомів суб’єкта, що надає соціальну послугу.

Строк надання соціальної послуги:

  • періодично один раз на тиждень протягом місяця (тривалістю мінімум 30 хвилин на тиждень, але в сукупності не більше ніж 3 години на місяць, до першого перегляду індивідуального плану); один раз на місяць (тривалістю мінімум 30 хвилин) або на інший період - після перегляду індивідуального плану;
  • разово тривалістю не більше ніж 3 години.

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.

Умови надання соціальної послуги: надається безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати.

Категорії отримувачів соціальної послуги: сім’ї та/або особи, які перебувають у складних життєвих обставинах (бездомні особи, особи, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, громадяни похилого віку, інваліди, особи, постраждалі від торгівлі людьми, від насильства у сім’ї тощо), прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, сім’ям опікунів, піклувальників, а також для здійснення моніторингу й контролю за якістю надання соціальної послуги представництва інтересів.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року, Державний стандарт соціальної послуги представництва інтересів, затверджений наказом Міністерства соціальної політики України  від 30.12.2015   року   № 1261, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставою для припинення надання соціальної послуги є:

  • відмова отримувача соціальної послуги від отримання соціальної послуги, за винятком ситуації, коли отримувачем соціальної послуги є дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, влаштована до закладу соціального захисту дітей;
  • досягнення наданою соціальною послугою поставленої мети;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги, за винятком ситуації, коли отримувачем соціальної послуги є дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, влаштована до закладу соціального захисту дітей;
  • невиконання вимог одержання соціальної послуги та письмове попередження про можливість відмови у її наданні, за винятком ситуації, коли отримувачем соціальної послуги є дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, влаштована до закладу соціального захисту дітей;
  • зміна місця проживання/перебування отримувача соціальної послуги, вибуття отримувача соціальної послуги із закладу соціального захисту дітей;
  • направлення отримувача соціальної послуги до стаціонарної інтернатної установи або закладу, іншого закладу або іншої установи постійного/підтриманого проживання (для бездомних осіб, осіб похилого віку та інвалідів І та ІІ груп, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк);
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.



ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Соціальна адаптація»

Соціальна послуга соціальної адаптації - комплекс заходів, що здійснюються протягом строку, необхідного для процесу активного гармонійного пристосування осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебували у спеціалізованих або інтернатних закладах, осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк, до змінених умов соціального середовища, спрямованих на усунення/пристосування обмежень життєдіяльності для підтримки соціальної незалежності, збереження та продовження їхньої соціальної активності

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45



Назва соціальної послуги: Соціальна адаптація
Зміст соціальної послуги: 

  • допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення;
  • залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу із складної життєвої ситуації та допомога у його реалізації;
  • надання інформації з питань соціального захисту населення;
  • представництво інтересів;
  • надання психологічної допомоги;
  • корекцію психологічного стану та поведінки в повсякденному житті;
  • навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції;
  • участь в організації та діяльності груп самодопомоги;
  • допомогу в зміцненні/відновленні родинних і суспільно корисних зв’язків;
  • участь в клубах за інтересами, клубах активного довголіття, університетах третього віку, допомогу в організації денної зайнятості та дозвілля;
  • сприяння зайнятості;
  • сприяння ресоціалізації отримувача соціальної послуги, який звільнився з місця відбування покарання;
  • забезпечення транспортом;
  • сприяння в отриманні інших соціальних послуг і консультацій фахівців відповідно до виявлених потреб.

Місце надання соціальної послуги: Соціальна послуга надається в приміщенні суб’єкта, що надає соціальні послуги, у денний час протягом строку, необхідного для процесу активного гармонійного пристосування отримувача соціальної послуги до нових умов соціального середовища.
Строк надання соціальної послуги: Соціальна послуга може надаватись короткостроково, періодично, довгостроково відповідно до індивідуального плану її надання.
Строки надання соціальної послуги визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг залежно від його потреб, узгоджуються з отримувачем соціальної послуги та/або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб та зазначаються у договорі про надання соціальної послуги.
Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.
Соціальні групи: особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі особи, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі; особи похилого віку; особи з інвалідністю; особи, які перебувають/перебували в спеціалізованих або інтернатних закладах; особи, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк, учасники бойових дій.

Умови надання соціальної послуги:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходів громадян.

Підстава для надання послуги: звернення (заява) потенційного отримувача або його законного представника до Відділу  соціального захисту населення Вільхівської сільської ради, або КУ «Центру надання соціальних послуг Вільхівської сільської ради, що надає послугу.

Документи, потрібні для отримання соціальної послуги:

  • звернення (заява) потенційного отримувача або його законного представника до головного спеціаліста з питань соціального захисту населення, суб’єкта, що надає послугу (ЦНСП); 
  • медичний висновок про потребу в соціальній адаптації та відсутність медичних протипоказань для перебування в колективі; 
  • довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб (форма №3);
  • згода на обробку персональних даних; копія довідки про встановлення групи інвалідності (за наявності); 
  • копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для ВПО);
  • копія посвідчення учасника бойових дій.

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671- VIII; Постанова Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 «Про організацію надання соціальних послуг»; Державний стандарт послуги соціальної адаптації, затверджений наказом Міністерства соціальної політики  України від 18.05.2015 № 514 «Про затвердження Державного стандарту соціальної адаптації», Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставами для припинення надання соціальної послуги є:

  • відмова отримувача соціальної послуги та/або його законного представника від отримання соціальної послуги;
  • зміна місця проживання отримувача соціальної послуги;
  • надана соціальна послуга досягла поставленої мети;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги та/або порушення умов такого договору;
  • грубе, принизливе ставлення отримувача соціальної послуги до надавача соціальної послуги або інших отримувачів послуги;
  • порушення громадського порядку (сварки, бійки тощо);
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Профілактики»

Послуга соціальної профілактики - комплекс заходів, що здійснюються суб’єктом, який надає соціальні послуги, спрямований на попередження, обмеження та зупинення негативних соціальних і особистісних (поведінкових) явищ та їх наслідків у соціальному середовищі та реалізується за допомогою різних інструментів впливу соціального, юридичного, педагогічного, психологічного характеру. Соціальна послуга надається особам, сім’ям, групам осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я, соціальним становищем, бездомністю, відбуванням покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк тощо.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45



Назва соціальної послуги: Послуга соціальної профілактики.
Зміст соціальної послуги:  Зміст, обсяг та особливості соціальної послуги для кожного її отримувача визначаються індивідуально за результатами оцінки потреб, оцінки ситуації, а також з огляду на рівень та вид соціальної профілактики, в межах якого мають здійснюватися профілактичні втручання. 

Місце надання соціальної послуги: 

  • у приміщенні суб’єктів, що надають соціальну послугу;
  • у приміщенні підприємств, установ, організацій та закладів, що замовили соціальну послугу;
  • у приміщенні установ соціального обслуговування, які функціонують в умовах цілодобового і денного перебування;
  • у закладах освіти, охорони здоров’я, захисту дітей, установах виконання покарань та правоохоронних органів;
  • на вулиці;
  • за місцем проживання отримувача послуги.

Строк надання соціальної послуги: Соціальна послуга може бути разовою чи багаторазовою. Строки надання соціальної послуги визначаються індивідуально для кожного отримувача соціальної послуги залежно від його потреб, узгоджуються з отримувачем соціальної послуги та/або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб, оцінки ситуації, складання індивідуального плану (профілактичної програми).

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.
Категорії отримувачів соціальної послуги: особи, сім’ї, групи осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, незалежно від віку і статі.

Умови надання соціальної послуги:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходів громадян.

Підстава для надання послуги: 

  • звернення (заява) потенційного отримувача соціальної послуги або його законного представника до Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій або органу місцевого самоврядування (далі - структурний підрозділ з питань соціального захисту населення), яке спрямовується протягом 3 робочих днів з дати надходження суб’єкту, що надає послугу, або безпосередньо до суб’єкта, що надає послугу;
  • влаштування дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, до закладу соціального захисту дітей.

Правові підстави для надання соціальних послуг:  Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671- VIII; Державного стандарту соціальної послуги профілактики, затверджений наказом Міністерства соціальної політики  України від 10.09.2015 № 912, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставами для припинення надання соціальної послуги є:

  • відмова отримувача соціальної послуги та/або його законного представника від отримання соціальної послуги;
  • зміна місця проживання отримувача соціальної послуги;
  • надана соціальна послуга досягла поставленої мети;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги та/або порушення умов такого договору, за винятком, коли отримувачем послуги є дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, влаштована до закладу соціального захисту дітей;
  • грубе, принизливе ставлення отримувача соціальної послуги до надавача соціальної послуги або інших отримувачів послуги, за винятком, коли отримувачем послуги є дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, влаштована до закладу соціального захисту дітей;
  • порушення громадського порядку (сварки, бійки тощо);
  • систематичне перебування в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння;
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
 соціальна послуга -«Надання притулку бездомним особам»

Соціальна послуга надання притулку бездомним особам - комплекс заходів з надання допомоги бездомним особам, що здійснюється протягом строку, необхідного для надання їм притулку, та спрямований на зменшення чисельності таких осіб шляхом організації для них нічлігу (розміщення на ніч) та/або тимчасового перебування/проживання.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45



Назва соціальної послуги: Соціальна послуга надання притулку бездомним особам.

Зміст соціальної послуги: 
Основні заходи, що складають зміст соціальної послуги, передбачають:

  • для організації надання притулку у нічний період часу:
  • надання ліжко-місця з комунально-побутовими послугами;
  • забезпечення твердим та м’яким інвентарем, за можливості одягом, взуттям, харчуванням;
  • створення умов для здійснення санітарно-гігієнічних заходів, дотримання особистої гігієни;
  • організацію отримання медичних послуг, медичного обстеження;
  • надання інформації з питань соціального захисту населення;
  • організацію збереження особистих речей отримувача;
  • представництво інтересів отримувача;
  • для організації надання цілодобового притулку:
  • надання ліжко-місця з комунально-побутовими послугами;
  • забезпечення твердим та м’яким інвентарем, за можливості одягом, взуттям, харчуванням;
  • створення умов для здійснення санітарно-гігієнічних заходів, дотримання особистої гігієни;
  • організацію отримання медичних послуг, медичного обстеження;
  • надання інформації з питань соціального захисту населення;
  • розвиток, формування та підтримку соціальних навичок;
  • допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення;
  • залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власної складної життєвої обставини;
  • допомогу в організації вирішення складної життєвої обставини отримувача соціальної послуги підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності (за потреби);
  • організацію збереження особистих речей отримувача соціальної послуги;
  • допомогу в отриманні безоплатної правової допомоги;
  • представництво інтересів отримувача соціальної послуги.

Місце надання соціальної послуги: Соціальна послуга надається у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу.

Строк надання соціальної послуги: Соціальна послуга надається протягом строку, необхідного отримувачу соціальної послуги для отримання притулку, та може здійснюватись:

  • періодично (у нічний період часу);
  • цілодобово (короткотривале (до шести місяців) перебування, довготривале (понад шість місяців) проживання).

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.

Умови надання соціальної послуги:

  • за рахунок бюджетних коштів;
  • з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг.

Категорії отримувачів соціальної послуги: організація надання соціальної послуги надання притулку повнолітнім особам, які перебувають у соціальному становищі бездомності. 

Підставою для отримання соціальної послуги: звернення (заява) отримувача соціальної послуги до суб’єкта, що надає соціальну послугу.
Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року  № 2671-VIII, Державний стандарт надання притулку бездомним особам (наказ Міністерства соціальної політики України 13.08.2013  № 495, Положення про   КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради. 

Підстави для припинення надання соціальної послуги:

  • відмова отримувача соціальної послуги від отримання соціальної послуги;
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;
  • закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги надання притулку бездомним особам;
  • зміна місця проживання/перебування отримувача соціальної послуги;
  • направлення отримувача соціальної послуги до стаціонарної інтернатної установи або закладу, інших закладів або установ постійного перебування;
  • смерть отримувача соціальної послуги.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Посередництва (медіації)»

Посередництво (медіація) - метод розв’язання конфліктів/спорів, за допомогою якого дві або більше сторін конфлікту/спору намагаються в межах структурованого процесу за участю посередника/медіатора досягти згоди для його розв’язання.

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45



Назва соціальної послуги: Посередництва (медіація).

Зміст соціальної послуги: 

  • допомога у врегулюванні конфліктів;
  • ведення переговорів;
  • опрацювання шляхів та умов розв’язання конфлікту.

Підставами для отримання соціальної послуги: подання письмової заяви отримувача соціальної послуги / його законного представника суб’єкту, що надає таку послугу.

Місце надання соціальної послуги:

  • у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу;
  • за місцем, визначеним посередником/медіатором і погодженим з усіма учасниками посередництва (медіації).

Строк надання соціальної послуги: Соціальна послуга може надаватись в обсязі від 1 до 12 зустрічей тривалістю до 3 годин кожна. Кількість і тривалість зустрічей може бути збільшена за потреби отримувачів послуг.

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.

Умови надання соціальної послуги: надається безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати.

Категорії отримувачів соціальної послуги: особи/ сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

Правові підстави для надання соціальних послуг: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 року, Державний стандарт соціальної послуги посередництва (медіації) № 892 від 17.08.2016 року, затверджений наказом Міністерства соціальної політики України  від 12.09.2016  року   № 1243/29373, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.

Підставою для припинення надання соціальної послуги є:

  • відмова однієї чи обох сторін конфлікту / спору від отримання такої послуги;
  • закінчення строку дії договору;
  • виконання / невиконання умов договору;
  • закінчення строку дії медіаційної угоди;
  • виконання / невиконання умов медіаційної угоди;
  • недосягнення отримувачами соціальної послуги згоди щодо розв’язання конфлікту/спору або неявка одного з отримувачів соціальної послуги на зустріч для врегулювання конфлікту / спору більше ніж два рази поспіль;
  • визнання недієздатною однієї зі сторін конфлікту/спору;
  • смерть однієї зі сторін конфлікту/спору.


ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА
соціальної послуги – «Надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми»

Надавач соціальних послуг: Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»  Вільхівської сільської ради.

Юридична адреса: 62431, Україна, Харківська область,  Харківський район, село Вільхівка, вулиця Центральна, будинок 1.

Фактична адреса розташування установи: 61026, Харківська область, м. Харків, Немишлянський район,  вул. Сьомої Гвардійської Армії, 14.

Контактний телефон: +380951387627

Електронна пошта: cnsp_vsr2021@ukr.net

Режим роботи установи:  
Пн. - Чт.   з 8.00 до 17.00 
Пт. -          з 8.00 до 16.00 
Сб. Нд. – вихідний
Перерва: 12.00 – 12.45



Назва соціальної послуги: Надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми. 
Зміст соціальної послуги: 
1) проведення заходів з профілактики торгівлі людьми передбачають формування розуміння і ставлення суспільства до:

  • дотримання прав людини, поваги до її честі та гідності;
  • відповідальності за порушення прав і законних інтересів людини, заподіяння їй шкоди;
  • недопустимості дискримінації за ознакою статі, раси, мови, кольору шкіри, віку, національного чи соціального походження, стану здоров’я, релігії, культури, звичаїв і традицій, сімейного стану тощо;
  • нетерпимості до експлуатації особи;
  • негативного ставлення до осіб, які здійснюють торгівлю людьми або свідомо користуються результатами експлуатації особи, яка постраждала від торгівлі людьми;
  • толерантного ставлення до осіб, які постраждали від торгівлі людьми;
  • правової культури, самоповаги та відповідальності за особисте життя;

2) зміст соціальних послуг із профілактики торгівлі людьми:
а) інформування населення про явище «торгівлі людьми»;
б) інформування про законодавчу базу у сфері протидії торгівлі людьми, можливостей для реабілітації та реінтеграції осіб, постраждалих від торгівлі людьми;
в) інформування про правила безпечної поведінки з метою запобігання потрапляння в ситуації торгівлі людьми та про алгоритм дій особи у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми;
г) формування стратегічної поведінки та життєвих вмінь для можливості їх застосування в ситуаціях торгівлі людьми;
ґ) навчання розпізнавання ситуацій торгівлі людьми, ризиків потрапляння в них та відповідному реагуванню на них;
д) здійснення впливу на формування правової культури громадян;
е) інформування про діяльність органів державної влади, громадських та міжнародних організацій у сфері протидії торгівлі людьми, їхніх зобов’язань і можливостей;
є) формування готовності населення звертатися за необхідними послугами у сфері протидії торгівлі людьми до органів державної влади, громадських та міжнародних організацій;
ж) виявлення осіб, постраждалих чи ймовірно постраждалих від торгівлі людьми;
з) формування толерантного відношення до постраждалих від торгівлі людьми.

Місце надання соціальної послуги: Місце та строки надання соціальних послуг із профілактики торгівлі людьми визначаються надавачами послуг та передбачають:

  • розповсюдження печатних інформаційних матеріалів з протидії торгівлі людьми;
  • соціальну рекламу з питань протидії торгівлі людьми на телебаченні, радіо, через мережу Інтернет та на рекламних носіях;
  • проведення просвітницьких заходів, реалізацію освітніх програм у навчальних закладах (проведення лекцій, тренінгів, семінарів тощо);
  • соціальну роботу на вулицях.

Час надання соціальної послуги: протягом робочого часу надавача соціальних послуг.

Соціальні групи: громадяни України, іноземці та особи без громадянства.

Умови надання соціальної послуги: за рахунок бюджетних коштів.

Підстава для надання послуги: звернення (заява) потенційного отримувача або його законного представника до Відділу  соціального захисту населення Вільхівської сільської ради, або КУ «Центру надання соціальних послуг Вільхівської сільської ради, що надає послугу.

Правові підстави для надання соціальних послуг:  Закон України « Про протидію торгівлі людьми» від 20.09.2011 №3739-VI (зі змінами), Державний стандарт «Про затвердження стандартів надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми»  № 458  від  30.07.2013 року, Положення про КУ «ЦНСП» Вільхівської сільської ради.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь