Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

37-ма річниця Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 07:55
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

Вільхівська сільська військова адміністрація постійно опікується постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС.

Цьогоріч виповнюється 37-річниця наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - аварії на Чорнобильскій атомній електростанції.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв, які ціною власного життя та здоров’я рятували людство від глобальної ядерної катастрофи.

На обліку у Вільхівській громаді знаходиться 24 ліквідатори, котрі ціною власного життя запобігали аварії на Чорнобильскій атомній електростанції ,та 5 вдів.

Керівництво Вільхівської громади постійно опікується Героями, тому цей рік не став винятком, з місцевого бюджету, відповідно до програми «Турбота» ліквідатори та вдови ліквідаторів отримали матеріальну допомогу.

Кожному учаснику аварії на Чорнобильскій АЕС також було запропоновано санаторно-курортне лікування та інші види соціальної допомоги, передбачені законодавством. Соціальним відділом Вільхівської сільської ради встановлено графік оздоровлення ліквідаторів та сформовано пакети документів.

Через особливості військового стану в державі, масові заходи до Дня пам’яті аварії на ЧАЕС задля збереження життя та здоров’я жителів громади перенесені на мирний час, але жоден з постраждалих внаслідок аварії, не залишився без уваги керівництва громади.

Під час навчально-виховного процесу зі школярами проведено низку онлайн-заходів до річниці трагедії на ЧАЕС.

26 квітня  є днем вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь