Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Центр зайнятості інформує

Дата: 23.02.2022 16:44
Кількість переглядів: 2802

Компенсації витрат на оплату праці з числа внутрішньо переміщених осіб

 

Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – одне з пріоритетних завдань служби зайнятості, бо можливість працевлаштуватися і заробляти собі на життя – один із факторів для повноцінної інтеграції переселенців до нових громад.

Тож, особам з числа внутрішньо переміщених осіб, які звертаються до Харківської районної філії Харківського обласного центру зайнятості, надається повний комплекс соціальних послуг: пошук прийнятної роботи, інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Також існує фінансова підтримка роботодавців з боку центру зайнятості - компенсація витрат на оплату праці та суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у разі працевлаштування безробітного переселенця за направленням служби зайнятості на умовах строкового трудового договору.

Компенсація виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць. Компенсація витрат роботодавця на оплату праці здійснюється не більше 6 місяців, при цьому строковий трудовий договір має бути укладений на період, що перевищує тривалість виплат у 2 рази. Компенсація витрат роботодавця на оплату праці проводиться за кожен непарний місяць роботи.

        Наприклад, для отримання компенсації роботодавцю необхідно протягом двох місяців з дня працевлаштування працівника подати центру зайнятості заяву про компенсацію витрат на оплату праці довільної форми та копії строкового трудового договору між ним і працівником або розпорядчого акта про прийняття на роботу, завірені в установленому порядку.

 

 

 

 

За додатковою інформацією звертатись до Харківської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Харків, вул. Святодухівська, 5.

Телефон для довідок (057) 732-44-64.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь