Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 11:28
Кількість переглядів: 726

Фото без опису

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Тридцять три роки тому останній солдат покинув афганську землю. І саме цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Тож з глибокою шаною звертаємось до всіх мешканців громади, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.

Шановні воїни-інтернаціоналісти, дякуємо вам за вашу мужність та відданість військовому обов’язку. Бажаємо вам, щоб біль війни назавжди залишився у минулому, щоб ваше життя до країв було наповнене щастям, добробутом та успіхом, а на українську землю повернувся мир і благополуччя.

Честь вам і слава!

Комунальним закладом «Малороганська сільська публічна бібліотека» при підтримці Відділу освіти, культури, молоді та спорту Вільхівської сільської ради з метою відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 33-ї річниці виведення військ з Афганістану в бібліотеках Вільхівської сільської ради 11 лютого були проведені наступні заходи.

Вечір-спогад «Як довго ця війна тривала…» в теплій дружній атмосфері був проведен в Малороганській сільській публічній бібліотеці, підростаюче покоління, юні читачі підготували тематичний виступ прочитали вірші присвячені воїнам – афганцям та подарували квіти, а директор бібліотеки Зінов’єва Галина Петрівна розповіла про події тих часів. Також була представлена тематична інсталяція «Афганістан» . Присутні ознайомились з книгами про афганську війну та події того часу.

Своїми спогадами поділилися й запрошені воїни-інтернаціоналисти, гортаючи сторінки своїх армійських альбомів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

В Елітнянській бібліотеці-філії розгорнута тематична виставка «Афганістан уламки пам’яті». на якій представлено матеріали про афганську війну, фотохроніки

Завідуюча Вільхівської бібліотеки-філії підготувала та провела бесіду-спомин «Афганістан болить в моїй душі…»

Розповіла про історію тієї далекої війни, показала кадри тих часів та ознайомила присутніх з нашими земляками воїнами - інтернаціоналістами, які виконували свій обов`язок в Афганістані та на території інших держав. Юні читачі підготували вірші,а маленькі відвідувачі бібліотеки вручили присутнім пам’ятні подарунки зроблені власноруч. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та з цікавістю переглянули тематичні матеріали та фотохроніки тих часів.

Слобідська бібліотека-філія провела вечір-спогад «Афганістан болить в моїй душі”

Кутузівська бібліотека-філія провела низку заходів:

В Кутузівській бібліотеці проведено захід з участю воїнів-інтернаціоналістів, година пам'яті "Афганістан далекий, у кожній пам'яті живий".

Покладання квітів на могилу односельця , загиблого воїна-афганця П.І. Вирлока.

Книжкова виставка: "Афганістан: обов'язок, подвиг, трагедія".

Виготовлення власноруч дітлахами поробок для привітання воїнів-афганців.

Чаювання та задушевна бесіда.

В бібліотеках громади зберігаються тематичні папки, в яких зібрані матеріали про воїнів-афганців. На запити користувачів бібліотекарями надаються інформаційні довідки.

З повагою бібліотеки Вільхівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь