Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

У Будинку рад пройшли загальні збори Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області

Дата: 03.02.2022 11:11
Кількість переглядів: 509

02 лютого 2022 року  перший заступник голови Микола РОМАНОВ взяв участь у роботі підсумкових Загальних зборів Асоціації   органів місцевого самоврядування Харківської області під головування Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни  Єгорової-Луценко за участі голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, заступника голови обласної ради Валеріії Мураєвої  та Богдана Мальованого, керівників та представників громад Харківської області у приміщенні Будинку рад. 

 

Відкриваючи засідання Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що минулий рік був першим роком роботи в умовах об’єднаних територіальних громад та укрупнених районів, в умовах суттєво зміненого законодавства щодо повноважень та фінансових можливостей місцевих рад.

«Сьогодні можемо із впевненістю сказати, що успішно впоралися з першим етапом роботи. Зокрема, завершили формування виконавчих апаратів та виконавчих органів місцевих рад, утворені старостинські округи, відбулось прийняття від районних рад об’єктів спільної комунальної власності, вирішено комплекс інших важливих питань життєзабезпечення жителів наших територіальних громад.

Але попереду на нас чекає не менш складна робота. Необхідно не тільки закріпити та стабілізувати досягнене, але й запроваджувати нові підходи у роботі пошуку додаткових механізмів, наприклад, щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Таку роботу складно буде виконати системно, якщо місцеві ради не будуть мати власні Стратегії розвитку територіальних громад та інші важливі програми», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

На порядку денному актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування області. Зокрема, планується розглянути можливість розширення участі місцевих рад у проєктах, спрямованих на розвиток територіальних громад.

Крім цього будуть обговорені положення про обласний конкурс «Сприяння місцевим радам у підготовці та затвердженні стратегій розвитку територіальних громад» та положення про обласну шкільну спартакіаду «Майбутній олімпієць».

Також в порядку денному засідання асоціації є питання про особливості звітності посадових осіб органів місцевого самоврядування та затвердження Плану роботи Асоціації на 2022 рік.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь