Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Зосереджуємося на комплексному функціонуванні об’єктів. Олег Синєгубов - про «Велику реставрацію»

Дата: 01.02.2022 13:57
Кількість переглядів: 498

Фото без опису

Під час апаратної наради у Харківській ОДА обговорили виконання Програми Президента «Велика реставрація».

«Програма Президента "Велика реставрація", однозначно, в пріоритеті. Однак ми зосереджуємося не лише на будівельній складовій, а комплексному функціонуванні об’єктів. Тому завдання профільного департаменту – опрацьовувати проєкти та програму концептуально», – говорить голова ХОДА Олег Синєгубов. 

Цього року Харківщина і вся Україна відзначатиме 300-річчя з дня народження відомого філософа Григорія Сковороди. Тому Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди – в епіцентрі заходів до 300-річчя, адже це – один із туристичних магнітів регіону.

Так, на реставрацію пам'ятки архітектури ХІХ століття «Комора» та пам'ятки архітектури місцевого значення «Будинок управляючого» вже реалізовано коштів субвенції з державного бюджету на загальну суму 6,6 млн грн.

Як зазначив голова ХОДА Олег Синєгубов, наразі над цими об’єктами йде найактивніша робота. 

«Усі об’єкти, які мають вагому значущість для Харківської області  і для міста Харкова, повинні бути додані до Програми "Велика реставрація". Адже дійсно у нас є багато приміщень, які мають історичну цінність, хоча вони з якихось причин не потрапили в програму і не мають проєктів», – наголосив Олег Синєгубов.

За словами заступника директора Департаменту культури і туризму ХОДА Олександра Костіна, у 2022 році у межах Програми Президента «Велика реставрація» планувалося розпочати роботи з таких об’єктів – «Будинок управляючого», пам'ятка архітектури ХІХ століття «Комора». Додатково ще будуть подавати Шарівський палацово-парковий комплекс «Садиба» та пам'ятку архітектури національного значення «Садиба» у селищі Старий Мерчик.

У цьому році також збираються розпочати роботу над такими об’єктами: пам'ятне місце під дубом, пов'язане з життям та творчістю Г. С. Сковороди (дуб Сковороди) та Харківське музичне училище ім. Б. М. Лятошинського.

Також планується доповнити проєктами з реставрації парку в Шарівці та Шарівського палацу (центральне та ліве крило) та благоустрою парку в Сковородинівці.

https://kharkivoda.gov.ua/news/114292



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь