Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Підсумки року «Великого будівництва»: на державних дорогах Харківщини повністю відновили 158 км та 19 мостів

Дата: 21.12.2021 13:55
Кількість переглядів: 550

Дані щодо результатів роботи, проведеної у 2021 році Службою автомобільних доріг Харківської області в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», навів начальник САД Андрій Алексєєв під час брифінгу 14 грудня.

«У нас у роботі - до 400 км автомобільних доріг державного значення. Виконано в повному конструктиві, з усіма вимогами щодо безпеки руху, з розміткою, зі знаками - вже 158,2 км. Ми ці роботи продовжуємо. Звичайно, роботи з асфальтування ми вже максимально призупинили. Наразі займаємося розміткою, облаштуванням, встановленням павільйонів, знаків, прибиранням порослі, плануванням відкосів – усім тим, що дозволяє погода», - розповів Андрій Алексєєв.

Він повідомив, що в 2021 році на ремонті доріг державного значення в Харківській області використали 500 тисяч тонн асфальтобетону.

«Уявіть, що ви асфальтобетон вантажите не в автомобіль, а в залізничні вагони. Цей потяг буде їхати повз вас близько трьох годин – і всі вагони будуть навантажені асфальтобетонною сумішшю. Такий у нас обсяг виконання робіт», - пояснив начальник САД.

Такж Алексєєв відзначив, що на Харківщині протягом року повністю відновили 19 мостів та шляхопроводів. Загалом у роботі на цей рік їх – 26.

«Ми на них далі працюємо. Ми круглий рік працюємо на ремонті штучних споруд. Це мости, шляхопроводи – там, де новітні технології дозволяють працювати з бетоном та арматурою», - уточнив Алексєєв.

Серед головних об’єктів, на яких зосередилися дорожники Харківщини цього року, Алексєєв назвав трасу М-03 (Київ – Харків – Довжанський). На території Харківської області реконструйовано ділянку 25 км – з розширенням до І категорії (тобто двох смуг руху в одному напрямку). Також відновили Окружну Харкова. Спочатку її ремонт планували розбити на 2 роки – по 50% робіт у 2021-му та 2022-му, але врешті цього року виконали 93% запланованого. Особливо важливим для розв'язання логістичних питань Алексєєв назвав також капремонт Пісочинського шляхопроводу, який дозволив пропускати ним великоваговий транспорт.

«Ще дуже багато можна розповідати про те, що ми зробили в цьому році. У порівнянні з такими масштабними проєктами - це невеликий обсяг робіт. Багато доріг територіального значення, державного значення, багато доріг ми позакінчували, мостів та шляхопроводів теж багато зробили», - додав начальник Служби автомобільних доріг Харківської області.

https://kharkivoda.gov.ua/news/113540


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь