Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Оголошується набір кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 16.12.2021 08:30
Кількість переглядів: 570

Якщо ви любити дітей і шукаєте роботу, то вам – у патронатні вихователі!

 

Якщо Ви не байдужі до сирітської долі та маєте бажання взяти дитину у родину, надати їй тепло та любов, звертайтеся за консультацією та допомогою в оформленні відповідних документів до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Вільхівської сільської ради за телефоном: +38-099-182-01-08; + 38-098-284-11-82.  
  

      Багато труднощів навколо нас саме через безсердечність та байдужість до всього того, що на даному етапі нас не стосується. Але кожен з нас має право відчути батьківську любов та родинне тепло. Прикро, що є маленькі діти, які позбавлені такого, які потребують особливого ставлення з боку чужих, нерідних йому людей - це діти - сироти.

Це одна з глобальних проблем українського суспільства, яка потребує уваги та певних дій з боку не тільки керівництва, а й кожної людини.

     Якщо подивитися, ми бачимо сьогодні стільки обездолених дітей, як вони крокують по життю без батьківської опіки, як мріють про сім'ю, про той затишок, якого бракує для того, щоб просто відчувати радість та тепло. Тому, хто виріс у родині, важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилась без батьків. Майже безпорадна, без батьківської підтримки і любові, вона залишається наодинці із складними життєвими проблемами. Вирішенням проблеми може стати патронатна сім’я.

 

          Для України послуга сімейного патронату є новою.

      Сімейний патронат – це інноваційна комплексна соціальна послуга яка передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин (СЖО). Він передбачає тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Одночасно під патронат в одну сім’ю влаштовується виключно один випадок: діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами, або до влаштування під патронат проживали в одній родині. Оптимальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців. За цей час фахівці із соціальної роботи працюватимуть з батьками дитини для подолання труднощів, через які її було вилучено. У разі неможливості відновити здатність батьків виховувати дитину, їй підшукають іншу форму сімейного виховання.

 

Сім’я патронатного вихователяце сім’я, в якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Патронатним вихователем може бути Громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Патронатні вихователі отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості.

       

                       Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною

 

Патронатній сім’ї з державного бюджету виплачуються такі види соціальних виплат:

Соціальні виплати патронатному вихователю — 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. На місяць (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987 грн. на місяць (2395х2,5).

Оплата здійснюється за кожен день перебування дитини в сім’ї.

 

Шановні мешканці Вільхівської сільської ради!

 

Запрошуємо стати патронатними вихователями.

 

Не залишайтесь байдужими, подаруйте дитині віру в добро та милосердя!

 

Якщо Ви не байдужі до сирітської долі та маєте бажання взяти дитину у родину, надати їй тепло та любов, звертайтеся за консультацією та допомогою в оформленні відповідних документів до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Вільхівської сільської ради за телефоном:

+38-099-182-01-08; + 38-098-284-11-82.  

КУ «ЦНСП» ВІЛЬХІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Понад сотні дітей Черкащини допомогли патронатні вихователі - ВІККА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь