Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 12.07.2021 11:18
Кількість переглядів: 379

 

       Згідно Порядку постанови КМУ від 27 березня 2019 року № 309 (зі змінами в редакції постанови КМУ від 20 січня 2021 року № 30) визначається механізм використання коштів на реабілітацію дітей з інвалідністю.

Фото без опису

       Для  забезпечення дитини  реабілітаційними послугами один із  її батьків  чи її законний представник можуть звернутися до  структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчого комітету Вільхівської сільської ради. Разом із заявою для  забезпечення дитини  з  інвалідністю реабілітаційними послугами законні представники дитини подають (із пред’явленням оригіналів), копії документів:

– паспорта громадянина України  або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

– свідоцтво про народження дитини  або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;

– індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

– виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ;

– документа,  який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої  батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);

– реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини  та одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами,  які через свої  релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків,  офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

- довідка  з місця  проживання.

       Заява  разом з  необхідними документами  у  паперовій  формі після  формування  електронної  справи передається  структурним підрозділом з питань соціального захисту населення до управління  соціального захисту населення Харківської районної  державної  адміністрації.

        Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв.

       Першочергово  реабілітаційними  послугами  забезпечуються  відповідно  до  поданих  заяв  діти, які  не  були  забезпечені  ними  в  попередньому  бюджетному  році  внаслідок відсутності бюджетних  коштів  або   у  зв’язку  з  довготривалою  хворобою  дитини.

       Вартість реабілітаційних  послуг  для  кожної  дитини  визначається  реабілітаційною  установою відповідно  до  індивідуальної  програми  реабілітації.

       Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

       Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю  основних категорій життєдіяльності  має  обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

       Реабілітаційними  послугами в межах їх  граничної  вартості одна дитина може  бути забезпечена  декілька  разів  протягом бюджетного року,  які можуть надаватися у стаціонарі та  амбулаторно.

       Перелік реабілітаційних установ оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики в розділі «Інвалідність» – «Реабілітація дітей з інвалідністю https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь