Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

Примусового переведення виплат пенсій на банківські картки з 1 вересня 2021 року не буде: Укрпошта продовжить доставляти пенсії

Дата: 18.06.2021 09:50
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

Постановою № 546  від  26 травня 2021 року «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» Кабінет Міністрів України  ухвалив зміни  до постанови № 277 від 29 березня 2021 року  «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» і скасував обов’язкове переведення пенсіонерів для отримання  пенсії на банківські картки, яке  планувалося  з 1 вересня 2021 року. Відтепер  пенсіонери мають змогу  користуватися  своїм  конституційним  правом  самостійно обирати, де їм обслуговуватися – в банку  чи  у відділеннях Укрпошти  за  місцем  проживання.  Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальної допомоги через Укрпошту буде збережений, як мінімум, до 1 січня 2023 року.

Основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень. Наразі банкомати, які дозволяють знімати готівку з карти, наявні лише у 4% населених пунктів України (переважно в  містах). У селах та селищах банківської інфраструктури немає взагалі, як і немає терміналів для безготівкових карткових розрахунків.

Пенсіонери, кого за час невизначеності змусили перейти на банківську картку, можуть звернутися з відповідною заявою до Пенсійного фонду  для отримання пенсії через відділення Укрпошти. Подати заяву щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто  або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях Укрпошти.

      

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь