Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

КОНГРЕС МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

Дата: 04.06.2021 10:05
Кількість переглядів: 786

Голова Вільхівської сільської ради Олександр Шмиголь взяв участь у першому засіданні Палати місцевих рад Конгресу місцевих та регіональних влад, що  відбулося 3 червня 2021 року у  Хмельницькому за участі Президента України Володимира Зеленського та під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка. Від кожної області було по п'ять представників - це голови обласних центрів, міських та сільських громад.

Конгрес місцевих та регіональних влад створений президентом Володимиром Зеленським у лютому цього року. Це потужний інструмент для розв'язання ключових проблем діяльності місцевого самоврядування, адже він об’єднує представників усіх ланок вертикалі виконавчої, законодавчої влади та місцевого самоврядування. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що наступного тижня Глава держави також візьме участь у засіданні Палати регіонів Конгресу, а президія Конгресу працюватиме як діючий орган щомісяця.

На засіданні була розглянута низка організаційних питань. Так, учасники засідання обрали головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад мера Львова Андрія Садового. Його заступниками були обрані міський голова Житомира Сергій Сухомлин та міський голова Дніпра Борис Філатов. Андрій Садовий запропонував запровадити ротаційний принцип та випробувальний термін, який був визначений для нього на шість місяців. Також учасники засідання включили до складу президії Конгресу виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана, затвердили склад лічильної комісії й секретаріату засідання Палати та схвалили Регламент роботи Палати.

Розвиваємо та модернізуємо громади разом, адже саме заможні громади це міцний фундамент нашої держави!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь