Вільхівська сільська рада

Харківська область, Харківський район

ПОШУК ПАТРОНАТНИХ СІМЕЙ

Дата: 24.05.2021 15:41
Кількість переглядів: 453

Якщо Ваша сім’я має позитивний досвід виховання дітей, користується авторитетом у громаді та ви хочете стати патронатними вихователями, то наступна інформація саме для Вас.  

 Для України послуга сімейного патронату є новою.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основ.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини

Патронатним вихователем може бути Громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Юридичними підставами встановлення патронату над дитиною та її влаштування до сім’ї патронатного вихователя є договір про патронат, який укладається за рішенням органу опіки та піклування уповноваженим закладом із сім’єю патронатного вихователя та батьками дитини.

Оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя впродовж  2021  року будуть здійснюватись за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.        

Для   одержання   більш детальної   інформації  про     патронат над дитиною звертайтесь до: 

  • відділу соціального захисту населення Вільхівської сільської ради  за телефоном: (057)-740-83-80, електронна пошта vszn_os@ukr. net ,
  • фахівця із соціальної роботи Огурцової Ганни Миколаївни  за телефоном:                096-23-88-029
  • Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь